ПРЕДИМСТВА

ТОПЪЛ, СУХ, ЛЕК, ТЕХНОЛОГИЧЕН, ЕКОЛОГИЧЕН, ТИХ, fast easy loans no fax УДОБЕН, ЕВТИН, ВИСОКОПРОИЗВОДИТЕЛЕН, НИСКОЕНЕРГОЕМЪК, СТАНДАРТИЗИРАН

 

 Топъл – Кошерът има изключително високи излоационни качества. Четири сантиметра полистирен, каквато е дебелината на стените, по топлоизолационни качества се равнява на двадесет см. сухо дърво.

Сух
Кошера е водонепроникаем. Отвън не може да проникне вода или сняг при всякакви условия. Липсват цепнатини и чепове, няма фуги , няма измятане.

Лек Теглото на кошер Дадан Блат, които е комплект – дъно, плодник, магазин, покривни табла- хранилка, капак е около 7 кг. Такова е теглото и на кошер тип Ланстрот Рут. Лекотата на кошера е голямо предимство при подвижно пчеларство, както и стационарно такова.

Технологичен – Кошера е изключително технологичен. Ако пчелното семейство има достатъчно запаси от мед, то зазимяването се свежда до регулиране отвора на клапата  на дъното и поставяне на мишепредпазител, както и регулиране на входния отвор. Поради добрата топлоизолация, стестняване на пчелното семейство за зимата не е необходимо. Досадната невъзможност how to get a loan without a cosigner за пренасяне на рамки от един кошер в друг е премахната. Всички кошери са  абсолютно еднакви и рамките са взаимозаменяеми.

Екологичен Суровината, от която се произвеждат нашите кошери е сертифицирана за работа с хранителни продукти.
Освен това , полистирена не е естествена среда за снасяне на яйца и развъждане на различни насекоми , каквато среда е дървото . Обеззаразяването на кошера става с 4% разтвор на NaOH.

Тих- Експандирания полистсирен се използва както за топлоизолация, така и за шумоизолация.


Удобен
Кошера е много удобен за експлоатация. Удобство са и четирите дръжки на всеки елемент. В задните ъгли са запресовани метални плочки, които възпрепятстват падане на отделните части на кошера при отделянето на отделните елементи чрез  повдигача, или други нестандартни остри предмети. Поради перфектното пасване между отделните елементи, на кошера, пчелите успяват да заклеят едва около 2 мм. В дълбочина, така че няма никаква опасност от заклейване, отчекване на цели interest free personal loan парчета дърво, трески, както е при дървените кошери.

Евтин Кошера е на достъпни цени и  имайки  предвид , че при правилна експлоатация, дълготрайността на кошера е около 30 години без гниене, деформации, измятане и напукване в следствие на външни въздействия от влага, слънце и други.

Високопроизводителен-
По данни на някой фирми, добивът на мед е около 1.5 пъти по- голям отколкото в стандартни дървени кошери. Как се обеснява това? През зимата пчелното семейство консумира мед за да се топли. От това, че в кошера е значително по- топло, то и консумацията на мед е по- малка. Следователно икономисва се мед от зимните запаси. От друга страна, през пролетта, се създават условия за по- ранно започване снасянето на яйца от пчелната майка, което води до по- ранно развитие на пчелното семейство и то по- рано е готово за ранната паша.

Нискоенергоемък- Поради гореизнесените предимства, работата на пчеларя с полистиреновите кошери payday loans in long beach ca е около 4 пъти по- малко в сравнение с дървените кошери.

Вентилация – Конструкцията на дъното е такава, че се осигурява добра вентилация през цялата година. Мрежестото дъно може да бъде затворено през зимата, чрез клапата, ако пчеларя пожелае. Клапата е пластмасова, защото ако е изработена от фазер или шпертплат може да се надуе , деформира и т.н. От друга страна мрежестото дъно позволява лесно да се установи наличие на акар и улеснява борбата с него. Отделно към всеки плодник, магазин или корпус  може да се поставят допълнителни отдушници от пластмаса (по желание).

Стандартизиран – Кошерите отговарят на българския стандарт.
300 мм е височината на рамката на плодника тип Дадан Блат
160 мм е височината на рамката на магазина тип Дадан Блат
230 мм е височината на рамката на плодника тип Лангстрот Рут
160 мм е височината на рамката на плодника тип Фарар

Сглобяване- лесно и бързо. В сглобката не е bad credit loans in bc необходимо да се поставя лепило (дори не е препоръчително). Отделните страници на всеки елемент от кошера се продават самостоятелно, и ако при сглобяването не е ползвано лепило, то смяната е по- лесна.

Сглобяването на плодник, магазин или корпус става по следния начин: Поставя се една от тънките дълги страници на стабилна плоскост с дръжката надолу. Вкарва се последовалтелно зъбите на двете (предна и задна) страници с лек натиск. Поставя се и зъбите на другата дълги страница. Трябва да се съблюдава всички дръжки да бъдат правилно ориентирани. С леко почукване с длан се обират хлабините. Клиновидната сглобка е достатъчно надеждна.

Разглобяването става по обратен път.
Кошерите от полистирен имат висока устойчивост към морска вода, солеви разтвори, слаби киселини, сапуни, силикони, спирт, лепило, водоразтворими бои.
Инертен по отношение на строителни материали като бетон, цимент, гипс, пясък.

Кошерите от полистирен не са устойчиви на органични разтворители, смоли, битумни  разтвори, ацетон, кореселин и др.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>